HUGO BOSS ÖNÜNDE KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI
Yayın Tarihi : 14/10/2024

HUGO BOSS ÖNÜNDE KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI

Sendikamızın örgütlenme çalışmalarının başarı ile sürdüğü Hugo Boss Türkiye fabrikasının bulunduğu İzmir Ege Serbest Bölge önünde 12 Ekim 2024 tarihinde basın açıklaması yapıldı. Sendikamız Genel Sekreteri Mehmet Kafa’nın yaptığı basın açıklamasına, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, sendikamızın İzmir ve Aydın Şube Başkanları ve yöneticileri, sendikamızın Genel Başkan Danışmanları ile örgütlenme uzmanları, kardeş sendikalarımızın şube başkan ve yöneticileri üyeleri, Hugo Boss’ta çalışan ve işten atılan üyelerimiz, Ege Serbest Bölgede faaliyet gösteren örgütlü işyerlerinde çalışan sendikalı emekçiler ve basın mensupları katıldı.

Sendikamızın uzun bir süredir örgütlenme faaliyetlerine karşı Hugo Boss’un giriştiği anti demokratik, kural tanımaz hukuksuz faaliyetlerine karşı, sendikalı olduğu için işten atılan binlerce üyemiz ve Hugo Boss’ta çalışan üyelerimiz adına İzmir Ege Serbest Bölge girişinde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Almanya’da sendikal haklara nasıl saygı gösteriyorsan ülkemizdeki anayasal hakkımız olan sendikal hakkımıza da saygı göstermelisin.1999 yılından bu yana burada, 25 yıldır emek sömürgeciliği yapıyorsun yeter artık” dedi.  Hugo Boss’un anayasal hakkı tanımadığını, kanunsuz, kuralsız davranarak zulüm ettiği ve mobbing uygulayarak işçileri tazminatsız kapı önüne koyduğunu belirten Çakmak, “Sendika mutlaka Hugo Boss’a girecek” ifadelerini kullandı.

Sendikamız adına basın açıklamasını yapan Genel Sekreterimiz Mehmet Kafa, Hugo Boss Türkiye fabrikasında bütün işçilerin en temel Anayasal ve insani hakkı olan sendikal örgütlenme haklarını kullanmak için Teksif Sendikası altında birleştiklerini ifade ederek, “Sizlerin örgütlenme hakkını engellemek için, Hugo Boss yönetimi alçakça bir yöntem seçerek, bugüne kadar binlerce sendika üyesi arkadaşımızı haksızca, hukuksuzca işten attı” dedi.

IG METALL SENDİKASINA ÇAĞRI: “HUGO BOSS EMEKÇİLERİNE SAHİP ÇIK”

Hugo Boss'un merkezi olan Almanya'da örgütlü IG Metall Sendikasına da seslenen Genel Sekreter Kafa, “Yıllardır bu işçi katliamını izlediğiniz, Hugo Boss yönetimine çanak tuttuğunuz yeter. Artık IG Metal'in de bir emek örgütü olarak, bu konuya dahil olmasını istiyoruz. Bu insanlık suçunu, Almanya'da yürürlüğe giren, Tedarik Zincirinde Özen Yükümlülüğü Yasası çerçevesinde, Alman Mahkemelerini de taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Mehmet Kafa, “Hugo Boss Türkiye emekçileri hakları olan toplu iş sözleşmesine kavuşana kadar hem ulusal hem de uluslararası alanda mücadelemize devem edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

#hugoboss #izmir #sendikalhaklar #tekstiliscileri

TEKSİF BASIN BÜROSU