2023 YILI İŞYERİ SENDİKA TEMSİLCİLERİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ
Yayın Tarihi : 20/10/2023

2023 YILI İŞYERİ SENDİKA TEMSİLCİLERİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

 

Eğitim Dairemizce 2023 yılı eğitim takvimi çerçevesinde planlanan “İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Semineri” 13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya Side’de gerçekleşti.

Sendikamız Uzmanı Pelin Vuruşaner’in program takdimi ile başlayan seminerin açılış konuşmasını Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterimiz Ersin Çelik Yaptı.

Teksif Sendikası olarak 2024 yılının sendikal örgütlenme yılı ilan edildiğini söyleyen Çelik, bu mücadelede işyeri sendika temsilcilerine de büyük görevler düştüğünü belirtti. İşyeri baş temsilci ve temsilcilerinin seminer programından ve eğitmenlerden en üst derece yararlanmalarını dilediğini söyleyen Ersin Çelik, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla sözlerine son verdi.

İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Seminerinde temsilcilere hitap eden Genel Başkanımız Nazmi Irgat, son olarak 2021 yılında Antalya’da gerçekleşen eğitim seminerinden sonra uzun zaman sonra yeniden işyeri baş temsilci ve temsilcileri ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Sözlerine 6 Şubat depremi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyerek başlayan Genel Başkan Irgat, “ülkemiz bir deprem ülkesi, bunun farkında olarak yaşamalı ve 1999 depreminden alamadığımız dersleri 6 Şubat depremiyle artık almalı ve bir deprem ülkesi bilinciyle yaşamalıyız” dedi. Konuşmasında yeniden patlak veren Filistin-İsrail savaşına da değinen Nazmi Irgat, “bazı ülkeler ne yazık ki kendi çıkarları uğruna sürekli savaşlar çıkarıyor. Irak, Suriye, Libya, Ukrayna’nın ardından şimdi de Filistin-İsrail savaşı patlak verdi. Ne yazık ki Filistin’de çocuklar, masumlar, siviller katlediliyor. Ne kadar acı ki Filistin yıllardır işgal altında, oradaki insanlar baskı ve zulüm altında, kendi topraklarında mülteci durumundalar, üzerlerine kitle imha silahları atılıyor, fosfor bomları atılıyor, ama bütün dünya bu acı durumu sadece seyretmekle yetiniyor. Bu durumdan bir insan olarak utanç duyuyorum” dedi ve iki devletli bir çözümün hem bölge hem de oradaki insanlar için en barışçıl yol olduğunun altını çizdi.

            Ülkemizin her bir buçuk yılda bir büyük bir ekonomik kriz yaşadığına da değinen Genel Başkan Irgat, her krizde en büyük yarayı dar gelirli emekçilerin aldığına dikkat çekti. Ülkemizde, özellikle de özel sektörde sendikal hakların kullanımının çok büyük zorluklarla karşılaştığına, sendikalı olan işçilerin düşmanca tavırlarla karşılaştığına dikkat çeken Irgat, “ne yazık ki toplumumuzda da böyle bir duyarlılık yok, o nedenle bu gibi eğitim faaliyetlerimiz büyük önem taşımaktadır” dedi.

Konuşmasında işyeri sendika temsilciliğinin sendikal hareket açısından çok önemli olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Nazmi Irgat, katılımcılara verimli bir eğitim seminer programı geçirmelerini dileyerek sözlerine son verdi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki işyerlerindeki toplam 255 işyeri baş temsilci ve temsilcimizin, sendikamız şube başkanları ve yöneticilerinin de katılımıyla iki grup halinde gerçekleşen “İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Semineri”nde Dr. Av. Murat Özveri “iş hukukunda sendika temsilcisi, sendika temsilcisinin hakları yükümlülükleri ve görevleri”, Dr. Fikret Sazak ise “güncel sorunlar, sınıf bilinci, sendikal örgütlülük ve temsilciler” konu başlıklarıyla eğitim verdi.

13 Ekim 2023 tarihinde başlayan eğitim seminerleri 19 Ekim 2023 tarihinde son buldu.

TEKSİF BASIN BÜROSU

 

 

Foto Galeri
Diğer Haberler
1. 2. 3. 4. 5.. . . 20. 21. 22. [»] [»»]