İZMİR ŞUBE 2. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
Yayın Tarihi : 01/10/2018

İzmir Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

 

            İzmir Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu 16 Eylül 2018 Pazar günü Torbalı'da gerçekleşti. Genel Kurul'un ardından gerçekleşen seçimlerde Faruk AKSOY delegelerce yeniden şube  başkanlığı görevine seçildi.

            Şube Başkanı Faruk AKSOY'un açılış konuşması ile başlayan İzmir Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu  divan takrir önergesinin sunulmasıyla sürdü. Sunulan Divan takririnin delegelerce kabul edilmesiyle İzmir Şube 2. Olağan Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Genel Mali Sekreter Adil ATİLA seçilirken Divan Başkan Vekilliklerine Edirne Şube Başkanı Şaban GİRGİN ile Yedikule Şube Başkanı Hasan GÜNEŞ, Divan Katip Üyeliklerine ise Gaziantep Şube Başkanı Nuri BAY ile Aydın Şube Başkanı Bayram Çakmak seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Genel Kurul misafirlerin söz almasıyla devam etti. Genel Kurul'da söz alan TÜRK-İŞ İzmir Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım Teksif'in İzmir'de daha büyümesi için elinden geleni yapacağını kaydetti. Genel Kurulda ayrıca 89 gündür direnişte olan Süper Pak işçi temsilcisi de söz alarak direniş sürecinde kendilerine büyük destek sağlayan başta Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ve Teksif Sendikası'na teşekkürlerini iletti.

            Misafirlerin söz almasının ardından Genel Başkanımız Nazmi IRGAT söz alarak Genel Kurul'a hitap etti. Sözlerine İzmir'de emekçilerle bir arada olmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade ederek başlayan Genel Başkanımız Nazmi IRGAT kongreye ilk kez katılan yeni işyeri YATSAN delegelerini selamladı. Konuşmasında Küreselleşme ile yaratılmak istenilen sömürü düzeninin Atatürk'ün İzmir'de gerçekleştirdiği İktisat Kongresi'nde alınan karma ekonomik yapı kararının bitirdiğini ifade etti.

            Konuşmasında ülkemizin genel ekonomik yapı ve güncel konulara da değinen IRGAT, ülkenin her açıdan kalkınması için milli yatırımların ve istihdam artışının şart olduğuna vurgu yaptı. Şu an adı ülkemizin adı konmamış bir ekonomik krizinin içinde olduğunu belirten Nazmi IRGAT, "döviz artışı ve zamlar biz dar ve sabit gelirli vatandaşları derinden etkiledi, gelir dağılımını daha da bozuk ve adaletsiz hale getirdi" dedi.

            Genel Başkanımız Nazmi IRGAT konuşmasına örgütlenmenin önemine değinerek son vererek İzmir Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlar getirmesini diledi.

            Genel Kurul sonrası yapılan seçimler sonucunda İzmir Şubemizin yeni yönetimi şu şekilde oluştu:

 

Faruk AKSOY                      Şube Başkanı

Cihan GÖNÜL                     Şube Başkan Vekili

Recep ÖZDAĞDEVİREN    Şube Sekreteri

Uğur ZORLİ                         Şube Mali Sekreteri

Abdullah SATAN                  Şube Yönetim Kurulu Üyesi

 

 

TEKSİF BASIN BÜROSU

 

Foto Galeri
Diğer Haberler
1.